Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Χριστούγεννα: Προσδοκίες VS Πραγματικότητα.

Χριστούγεννα, η ωραιότερη εποχή του χρόνου. Κάθε χρόνο μετράμε αντίστροφα για τον ερχομό της, ενώ η άφιξή της συνοδεύεται από χαμόγελα, αγάπη, ελπίδα, δώρα και πολλά μελομακάρονα.
Στο μυαλό μας η εικόνα του ημερολογίου που δείχνει 25/12 συνοδεύεται από χιόνια, ηρεμία, γαλήνη, φτερωτά αγγελάκια που τραγουδούν τα κάλαντα(?), αγκαλιές, φιλιά και από έναν Άγιο Βασίλη που πίνει coca-cola μοιράζοντας τζαμποσακούλες στους μικρούς μας φίλους. (το άρθρο δεν περιέχει τοποθέτηση προϊόντος, το προϊόν περιέχει άρθρο).
Η πραγματικότητα όμως διαφέρει πολύ από την φαντασία μας.

1. Η έξοδος την παραμονή.🎄

Νομίζεις ότι θα περάσεις καλά, θα ανοίξεις σαμπάνιες και θα χορέψεις χωρίς σταματημό στο καλύτερο μαγαζί της πόλης. Τελικά καταλήγεις στριμωγμένος σαν σαρδέλα ανάμεσα σε πολλούς (έντονα αρωματισμένους) τύπους. Στέκεσαι στις μύτες τον ποδιών ψάχνοντας καθαρό αέρα για να αναπνεύσεις. Τελικά δεν βρίσκεις και βγαίνεις έξω με το πολυτελές σου στράπλες φόρεμα και την επόμενη μέρα αρρωσταίνεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι το μαγαζί δεν είναι αυτό που ήθελες να πας (γιατί φυσικά ξέχασες να κλείσεις κάπου νωρίτερα). Να λοιπόν γιατί προτιμώ τα οικογενειακά ρεβεγιόν.

2.  Τα κιλά.🎄

Θα φας δύο κιλά μελομακάρονα, 1 κιλό κουραμπιέδες και 15 δίπλες, αλλά παρόλα αυτά πιστεύεις ότι το τρέμουλο από το κρύο θα κάψει όλες αυτές τις θερμίδες. Μεγάλο λάθος. Στις 7/1 απορείς γιατί δεν χωράς στο παντελόνι που φόραγες στις 23/12, όπως και κανένα άλλο ρούχο(!)

3. Ξεκούραση.🎄

Στο τελευταίο μάθημα πριν τις διακοπές ο καθηγητής σας ευχήθηκε καλή ξεκούραση και γέλασαν μέχρι και οι τοίχοι, γιατί οι τοίχοι ξέρουν. Και εσύ στην αρχή νόμιζες ότι θα ξυπνάς ότι ώρα θες και πως θα έχεις άπλετο χρόνο για να τον σπαταλήσεις μη κάνοντας τίποτα. Τελικά όμως θυμήθηκες πόσα μαθήματα χρωστάς και συνειδητοποίησες ότι η εξεταστική πλησιάζει. Οπότε λες δεν έχω άλλα περιθώρια, πρέπει να διαβάσω...

Αλλά τελικά η ίδια η πραγματικότητα μας κάνει πλάκα αφού,
4. Τελικά δεν θα διαβάσεις τίποτα.🎄

Γιατί μεταξύ μας, δεν σου πάει η καρδιά να ανοίξεις το βιβλίο μικροοικονομίας όταν μπορείς να θαυμάσεις το χριστουγεννιάτικο δέντρο που με πολύ κόπο στόλισες. Και στο κάτω κάτω αν το ξανασκεφτείς, 3 μέρες λένε από το πρωί τα κάλαντα, 2 είναι μεγάλες γιορτές, άλλες 5-6 που θα αργήσεις να ξυπνήσεις, τι μένει; Άνθρωπος είσαι και εσύ.

5. Το πνεύμα των Χριστουγέννων.🎄

Εμπνευσμένος από την χριστουγεννιάτικη ιστορία του Καρόλου Ντίκενς πιστεύεις ότι θα μοιράζεις αγάπη και πολλά δώρα σε γνωστούς και άγνωστους. Παρόλα αυτά καταλήγεις γιορτινές μέρες να βρίζεις τον γείτονα για το παρκαρισμένο του αυτοκίνητο πάνω στο πεζοδρόμιο, μια τύπισσα στο λεωφορείο που σε έσπρωχνε για να κατέβει και τα παιδάκια που χτύπησαν το κουδούνι 6 το πρωί για να πουν τα κάλαντα. Όχι αυτά δεν τα βρίζεις γιατί πάνω απ' όλα είναι καλός άνθρωπος. Βασικά κανέναν δεν βρίζεις γιατί διάβασες αυτό το κείμενο πριν (🙂).

Και κάπως έτσι όμορφα και ωραία, ήρθε η ώρα να σας ευχηθώ να έχετε τα καλύτερα Χριστούγεννα!

Η στήριξή σου είναι πολύτιμη, κάνε μια κοινοποίηση.😊

Κάνε like στη σελίδα του Otherwind στο facebook και νιώσε έναν πολύχρωμο αέρα να σε διαπερνά! Κάνε κλικ ΕΔΩ<<


Και μη ξεχνάς κάθε Πέμπτη νέο άρθρο, με πολύ αγάπη!


⇝⇝Σχετικά άρθρα..













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου