Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

9 αστείοι (και μη) τύποι ανθρώπων που συναντάς καθημερινά στα Μ.Μ.Μ.

Οι εμπειρίες που αποκτάμε από τον χρόνο που περνάμε στα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι πολύ παράξενες. Σε αυτά τα μέρη συναντάς ανθρώπους διαφορετικούς μεταξύ τους. Άλλοι βιαστικοί, προβληματισμένοι, κάποιοι αγουροξυπνημένοι, με διάθεση για φασαρία και με πολύ πείσμα για να γίνουν το κέντρο της προσοχής.

Τα περαιτέρω λόγια είναι περιττά. Οι τύποι είναι γνωστοί και κυκλοφορούν παντού.

1. Ο οδηγός με νταλκά.🎶

Ερωτεύτηκε ή χώρισε, κανείς δεν έμαθε. Όλοι καταλάβανε όμως τι τον απασχολούσε, κυρίως από την πάρα πολύ δυνατή μουσική που είχε βάλει. Πλησιάζοντας πιο κοντά ίσως να παρατηρήσεις ένα ραδιοφωνάκι (10ευρώ από πλανόδιο) το οποίο παίζει τραγούδια από το usb του, διότι κανένας σταθμός δεν έχει τόσο καψούρικα τραγούδια. Ύστερα αν περιστρέψεις το κεφάλι σου προς την πλευρά των υπόλοιπων επιβατών θα δεις κάποιους να σιγοτραγουδάνε (παίζοντας με τον πόνο μας), άλλους να γελάνε και μια γιαγιά να φωνάζει "κλείστο μας ζάλισες". Αυτά έχει η ζωή.

2. Ο πολύ βιαστικός οδηγός.🎢

Συνήθως είναι τελευταία δρομολόγια ή εκείνα που μετά σχολάνε. Οι άνθρωποι αυτοί ξεχνάνε ότι κουβαλάνε μαζί τους αθώες ψυχές και φλερτάρουν ασύστολα με το γκάζι. Δεν τους ενδιαφέρει αν ο δρόμος δεν είναι άδειος, εκείνοι προσπαθούν να φτάσουν στον προορισμό τους όσο πιο γρήγορα γίνεται. Κάπως έτσι τα απότομα φρεναρίσματα είναι πιο συχνά και από τις στάσεις. Κοιτώντας γύρω σου θα δεις κάποιους να τον βρίζουν (χωρίς άδικο), άλλους ταραγμένους και κάπου στο βάθος εμένα να κάνω την προσευχή μου για να βγούμε ζωντανοί.

3. Οι ωραίοι κοιμισμένοι.💤

Κάποιοι είναι τόσο κουρασμένοι που τα βλέφαρά τους κλείνουν ακόμα και στην πιο ακατάλληλη στιγμή. Εκ πείρας, αν μπεις σε μετρό στις 6 το πρωί η πλειοψηφία φοράει ακουστικά, έχει γυρτό το κεφάλι και από τα χείλη κρέμεται μια σταγονίτσα σάλιου. Βέβαια η αγκαλιά του Μορφέα είναι ανοιχτή όλες τις ώρες. Τα καλά δεν σταματούν εδώ. Αν είσαι τυχερός μπορεί να βιώσεις την καθόλου ευχάριστη εμπειρία, να έχουν γύρει στο πλευρό σου ενώ κάθεσαι από την πλευρά του παραθύρου.

4. Παππούδες σε παράκρουση.👴

Κάποιοι θέλουν να είναι το κέντρο της προσοχής. Όταν δεν τα καταφέρνουν μας παρουσιάζουν το θέατρο του παραλόγου. Η παράσταση ξεκινά όταν κοιτάνε επίμονα όσους κάθονται. Η πλοκή του έργου εξελίσσεται όταν η μαγκούρα θα ξεκινήσει να τρέμει ασυνήθιστα και πολύ επιδεικτικά. Αφού κάποιος προσφερθεί να παραχωρήσει την θέση του, πάει για ένα δυναμικό φινάλε με έναν μονόλογο αφιερωμένο στην νεολαία του σήμερα που δεν έχει σεβασμό κλπ. Φυσικά δεν του πέρασε από το μυαλό ότι ο νέος που καθότανε, για κάποιο λόγο είχε ανάγκη να καθίσει.

5. Ο δικηγόρος.👨

Όταν ανοίγουν οι πόρτες και προσπαθούν να μπουν πριν βγει ο κόσμος, ακούγεται μια φωνή από το υπερπέραν να αναλύει τους λόγους που αυτό δεν πρέπει να γίνει. Όταν χτυπήσει ένα τηλέφωνο, η ίδια φωνή θα ζητήσει το κλείσουν (διότι βρισκόμαστε σε δημόσιο χώρο και κάποιοι ενοχλούνται). Μόλις μπει κάποιος ηλικιωμένος και πριν προλάβεις να δεις ότι κάνατε στάση, θα πει " μια θέση στον κύριο παρακαλώ", λες και εσύ δεν ήξερες τι πρέπει να κάνεις. Όταν κάποιοι διαφωνήσουν μεταξύ τους θα επέμβει και θα έχει άποψη. Είναι ένας τύπος που από μικρός ήθελε να περάσει νομική, δεν τα κατάφερε και τώρα στον ελεύθερο χρόνο θέλει μας δείχνει το ταλέντο του. Τα πράγματα που λέει δεν είναι λάθος, ο τρόπος του είναι.


6. Ο - δεν έχω καταλάβει που βρίσκομαι-.💬

Τα πράγματα είναι απλά. Φωνάζει στο τηλέφωνο, έχει μουσική δυνατή και βέβαια ενοχλείται όταν κάποιος του κάνει παρατήρηση. Έχετε περάσει μια διαδρομή τεσσάρων στάσεων παρέα και εσύ έχεις ήδη μάθει όλα του τα οικογενειακά, τα ερωτικά, τα κουτσομπολιά και πώς λέγαν τον συμμαθητή που καθόντουσαν στο ίδιο θρανίο. Απλά και εκνευριστικά.

7. Αυτός που του φταίνε όλοι και όλα.😠

Και εσύ μαζί. Συνήθως βρίζει τον οδηγό, καταριέται τους πολιτικούς, ενοχλείται με τα σκισμένα τζιν της νεολαίας και αναπολεί τις παλιές καλές εποχές που οι άνθρωποι πλενόντουσαν στις σκάφες.

8. Η απόδειξη ότι είσαι γκαντέμης.


Από όλες τις θέσεις που ήταν διαθέσιμες, εσύ αποφάσισες να καθίσεις δίπλα στο πιο λάθος άτομο. Εκείνος που έχει να κάνει μπάνιο από του ολυμπιακούς της Αθήνας, ο άλλος που πρόσφατα δραπέτευσε από τις φυλακές και....(συμπλήρωσε την πρόταση. Ξέρεις εσύ!). Αν κάθεσαι από την έξω πλευρά μπορείς με διακριτικότητα να φύγεις. Αν πάλι είσαι από την μέσα και αδυνατείς να κάνεις κάποια κίνηση μόνος σου, κοίτα με γουρλωμένα μάτια τους συνεπιβάτες σου και ψιθύρισε "βοήθεια". Άνθρωποι είναι, θα καταλάβουν.

9. Τα ζευγαράκια με τα βαζάκια.💏

Όχι βαζάκια δεν έχουν, αλλά αν διέθεταν έστω και λίγο οικολογική συνείδηση δεν θα τα αποχωρίζονταν ποτέ αφού με αυτά θα μάζευαν τα μέλια τους που στάζουν από παντού. Η ανακύκλωση είναι ένα ζήτημα που μας αφορά όλους, ακόμη και αυτούς που δεν έχουν συνείδηση για το που βρίσκονται, είναι υπερβολικά αδιάκριτοι και αρκετά διαχυτικοί. Get a room people!


Επειδή κάποιος είπε "Μην κρίνεις για να μην κριθείς", σκέψου αν έχεις βρεθεί έστω και μια φορά στην θέση κάποιου από τους 9 "φίλους" μας. Ίσως την φορά που είχες κλείσει 48ωρο άγρυπνος; Τότε που δέχτηκες μια ευχάριστα αναπάντεχη κλήση που ξέχασες ότι ακούνε και άλλοι;;

Η στήριξή σου είναι πολύτιμη, κάνε μια κοινοποίηση.😊

Κάνε like στη σελίδα του Otherwind στο facebook και νιώσε έναν πολύχρωμο αέρα να σε διαπερνά! Κάνε κλικ ΕΔΩ<<

Και μη ξεχνάς κάθε Πέμπτη νέο άρθρο, με πολύ αγάπη!

⇝⇝Σχετικά άρθρα..

6 άτυποι κανόνες που θα έπρεπε να υπάρχουν.

Οι χειρότερες εμπειρίες στα "καλύτερα" μαγαζιά της Αθήνας!

Γιατί να μην γκρινιάζεις τις Δευτέρες!

Οι άτυποι κανόνες του Καλοκαιριού που θα έπρεπε να υπάρχουν!

Πώς να απομακρύνεις τους ενοχλητικούς ανθρώπους από τη ζωή σου.

Κάποιες αλήθειες πίσω από το "Τα μαλλιά μου δεν είναι ωραία σήμερα"

Τα ναι και τα μη μιας μελαγχολικής ημέρας.

5 άβολες καταστάσεις που ζεις κάθε Σεπτέμβρη!

5 πράγματα που θα καταλάβουν μόνο όσοι έχουν 2 ονόματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου