Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

10 εποικοδομητικά πράγματα που μπορείς να κάνεις όταν βαριέσαι να διαβάσεις

Ενώ περνούν τα χρόνια οι υποχρεώσεις μας αλλάζουν και διαφοροποιούνται. Ωστόσο πάντα θα υπάρχει μια κρυφή πλευρά του εαυτού μας που θα μας υπενθυμίζει ότι μια από αυτές ονομάζεται διάβασμα. Είτε είσαι μαθητής, φοιτητής ή ένας απλός εργαζόμενος, όλο και κάποιο βιβλίο θα σε περιμένει στο τέλος μιας κουραστικής ημέρας. Φυσικά δεν αναφέρομαι σε κάποιο λογοτεχνικό (ή κοινού ενδιαφέροντος ανάγνωσμα) που περιμένεις με ανυπομονησία να ανοίξεις, αλλά σε εκείνο που θα ήθελες να ξεχάσεις την ύπαρξή του.
Η μελέτη λοιπόν μπορεί να γίνει ευχάριστη, αρκεί να προθυμοποιείσαι να αφιερώσεις τον κατάλληλο χρόνο. Τι γίνεται όμως όταν εκείνη τη στιγμή το μυαλό κάνει βόλτες σε κάποια εξωτική παραλία και τα μάτια αρχίζουν να κλείνουν από τις πρώτες κιόλας σελίδες;

Αν συνεχίσεις το διάβασμα, το πιθανότερο είναι να μην αποκομίσεις τίποτα από όλη αυτή τη προσπάθεια, αφού το πνεύμα σε έχει ήδη εγκαταλείψει. Άδικος κόπος δηλαδή.

Η άλλη (και μεταξύ μας πιο εύκολη) λύση, είναι να τα παρατήσεις όλα για να κάνεις οτιδήποτε άλλο. Σε τέτοιες περιπτώσεις ακόμη και το πλύσιμο των πιάτων σου φαίνεται καλύτερη ιδέα. Παρόλα αυτά, στο τέλος μπορεί να μετανιώσεις για αυτό το "παραστράτημα" θεωρώντας το χάσιμο χρόνου -ιδιαίτερα όταν καταλήγεις να βλέπεις για 18η φορά τις δημοσιεύσεις των φίλων σου στο Facebook.


Λοιπόν, σου έχω όχι μία, αλλά 10 διαφορετικές επιλογές ώστε αυτή η μικρή (ή μεγάλη διακοπή) να γίνει αποδοτική, εξουδετερώνοντας όλες τις τύψεις που μπορεί να νιώθεις.



*Ένα άρθρο που γράφτηκε πάνω σε ξεχασμένες σημειώσεις Στατιστικής.*


1. Δες αστεία βιντεάκια.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να ηρεμήσεις και συγχρόνως να εκτονωθείς όταν νιώθεις πως πιέζεσαι; Το γέλιο φυσικά! Φρόντισε λοιπόν να είναι κάτι ξεκαρδιστικό. Πλέον μπορείς να διασκεδάσεις ανέξοδα, χωρίς να περιμένεις την προβολή του αγαπημένου σου προγράμματος στη τηλεόραση. Το youtube είναι εδώ!


2. Ύπνος.

Όταν νιώθεις να εξαντλείσαι, η καλύτερη λύση είναι να κοιμηθείς. Έτσι ξεκουράζεσαι και ανακτάς δυνάμεις ικανές για να αντιμετωπίσεις τη νέα μέρα που έρχεται.


3. Οργάνωσε το διάβασμά σου.

Για την ακρίβεια βρες τι, πώς και πότε ή αλλιώς βάλε πρόγραμμα. Αυτό που χρόνια κοροϊδεύουμε, ίσως τελικά μας δώσει λύση σε πολλά προβλήματα. Είναι εκείνο που κατευθύνει τις κινήσεις σου ώστε να αξιοποιείς πλήρως και αποδοτικά κάθε λεπτό που περνά. Το απλούστερο που μπορείς να κάνεις είναι να καταγράψεις τις ώρες και τα μαθήματα που θες να ασχοληθείς φτιάχνοντας ένα πλάνο. Έτσι κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη αποφεύγοντας συγχύσεις τύπου "τι να πρωτοκάνω", οι οποίες σε παραλύουν. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα το μετανιώσεις.


4. Κάνε πράγματα που σε ευχαριστούν.

Ο καθένας "σπαταλά" διαφορετικά τον ελεύθερο χρόνο του. Όποιες και να είναι οι συνήθειές σου, θα περάσεις πολύ όμορφα γεμίζοντας μπαταρίες για να συνεχίσεις δυναμικά. Βγάλε τις υποχρεώσεις από το μυαλό σου και απόλαυσέ το!


5. Πήγαινε μια βόλτα.

Όταν η σκέψη σε πηγαίνει πολύ μακριά από το γραφείο σου, φύγε και εσύ. Ένας μικρός περίπατος είναι ιδιαίτερα αναζωογονητικός, κυρίως όταν τον έχεις ανάγκη. Λίγος (καθαρός) αέρας δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.


6. Τακτοποίησε τον χώρο σου.

Συνήθως. όταν κάτι σε "βασανίζει" αμελείς πολλά πράγματα. Ένα από αυτά είναι και το συμμάζεμα, αφού ο χρόνος είναι περιορισμένος και αφήνεις πράγματα όπου βρεις, με την προϋπόθεση ότι θα τα μαζέψεις αργότερα. Το "αργότερα" τελικά αργεί πολύ και καταλήγεις με μία στοίβα σημειώσεων δίπλα από το κρεβάτι, ως ένα νέο πρωτοποριακό κομοδίνο. Μόνο που πολύ σύντομα θα κατεδαφιστεί. Μην αφήσεις ανεκμετάλευτο το κενό που κάνεις δώρο στον εαυτό σου.


7. Γλυκά, σνακ και ροφήματα.

Το' χω πει και θα το ξαναπώ. Η κατανάλωση των αγαπημένων μας τροφών μας φέρνει πιο κοντά στην ευτυχία. Φτιάξε λοιπόν το αγαπημένο σου ρόφημα, πάρε μια σακούλα ποπ κορν (ή ότι άλλο εσύ θέλεις) και απόλαυσέ τα σε συνδυασμό με μια ωραία ταινία ή και με τα βιντεάκια που λέγαμε.


8. Να πλύνεις όντως τα πιάτα.

Όχι δεν κάνω πλάκα. Όχι μόνο θα διαγράψεις κάτι από τη λίστα αυτών που πρέπει να κάνεις, αλλά θα ξεχαστείς και λίγο. Όσο εσύ διαμαρτύρεσαι για το παγωμένο νερό, η σκέψη σου φεύγει μακριά από τα βιβλία και η συνείδηση σταματά να σου υπενθυμίζει την ύλη που έχεις να καλύψεις. Με άλλα λόγια, βγάζεις εις πέρας μια από τις πολλές υποχρεώσεις και ταυτόχρονα αποφορτίζεσαι. 2 σε 1. Τι άλλο θες;


9. Να διαβάσεις κάποιο άρθρο που σε ενδιαφέρει.

Και ενώ χαζεύεις στην αρχική σου σελίδα πετυχαίνεις διάφορες δημοσιεύσεις και άρθρα που ίσως σε ενδιαφέρουν. Μην τα προσπερνάς αδιάφορα. Μια νέα πληροφορία δεν είναι ποτέ περιττή. Στην τελική μπορεί να αποκομίσεις κάτι από όλο αυτό. Τι πιο απλό; 
Αν κάπως έτσι βρέθηκες εδώ άσε ένα σχόλιο από κάτω.


10. Κοίτα το ταβάνι κάνοντας σκέψεις που μπορεί να μην οδηγήσουν πουθενά.

Όσο παράξενο και αν ακούγεται. Ενώ νομίζεις πως τη στιγμή αυτή ο εγκέφαλος "αδρανοποιείται", στην πραγματικότητα οι σκέψεις σου είναι πολύ σημαντικές αφού μπορούν να οδηγήσουν σε κάτι πολύ ενδιαφέρον. Σε τι διαφέρουν από τις υπόλοιπες; Είναι αυθόρμητες και όχι επιτηδευμένες. Όσο άσκοπο και αν φαίνεται, τελικά δημιουργείς τις καλύτερες ιδέες και βγάζεις διάφορα συμπεράσματα για τη ζωή. 


Είτε αυτό που σε πιέζει ονομάζεται συνείδηση ή εξεταστική, πάνω απ' όλα πρέπει να σκέφτεσαι τον εαυτό σου και τις ανάγκες του!


Υ.Γ: Όταν τα διαλείμματα αυτά γίνονται πολύ μεγάλα, έχουμε αντίθετα από τα\προσδοκώμενα αποτελέσματα.



Εικόνες We It
www.weheartit.com







Διαβάστε επίσης...




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου