Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

10 δυσκολίες που θα καταλάβει μόνο όποιος φοράει γυαλιά.

Κάποιοι φορούν γυαλιά και κάποιοι όχι. Άλλοι είναι αγαπητοί στους καταστηματάρχες οπτικών και άλλοι δεν τους γνωρίζουν.
Οι πρώτοι ζουν το δικό τους "δράμα" αφού η ζωή είναι λίγο πιο "δύσκολη".

Αντιμετωπίζουν λοιπόν κάποια προβλήματα που οι υπόλοιποι δυσκολεύονται να καταλάβουν. Γι'αυτό είμαι και γω εδώ.

Είτε τα φοράς καθημερινά, ή περιστασιακά αυτό το άρθρο σε εκφράζει απόλυτα! Σίγουρα έχεις βιώσει τα περισσότερα από τα παρακάτω (αν όχι όλα) και θα ταυτιστείς με αυτόν τον δεκάλογο-παρηγοριά!
Δεν είσαι μόνος, είμαστε πολλοί!

1. Αναγκάζεσαι να τα καθαρίζεις συχνά.

Όλο το σύμπαν συνωμοτεί για αυτό. Θα ακουμπήσεις τον φακό άθελά σου, θα πιτσιλιστεί με το νερό, ή οτιδήποτε άλλο ώστε να κυκλοφορείς πάντα με ένα ειδικό πανάκι. Αν και εσένα το καθαριστικό έχει γίνει η προέκταση του χεριού σου, μην ανησυχείς! Βάζω στοίχημα ότι σε λίγη ώρα πάλι λερωμένα θα είναι.

2. Οι χαρακιές στο τζάμι.


Θα μπορούσε άνετα να είναι τίτλος ταινίας θρίλερ, αλλά είναι η πραγματικότητα. Όσο κι αν αγαπάς και φροντίζεις τα γυαλιά σου, πάντα θα έχεις αυτές τις μικρές γρατζουνιές που σε εκνευρίζουν αφάνταστα μετατρέποντας τη ζωή σε ένα μαρτύριο. Όσες φορές και αν αποφάσισα ότι δεν θα τα αφήνω χωρίς τη θήκη και θα τα περιποιούμαι τακτικά, δεν τη γλίτωσα. 
Γιατί μας ενοχλεί όμως;
Κουράζουν απίστευτα τα μάτια, δεν φεύγουν με τίποτα και αναγκάζεσαι να αγοράσεις νέα.

3. Η άβολη στιγμή που σου λένε ότι τα γυαλιά δεν σε κολακεύουν ιδιαίτερα.

-Τώρα που τα έβγαλες είσαι πιο  ωραία.
-Εμ...ευχαριστώ;
Άνθρωποι του κόσμου ετούτου, σταματήστε να το λέτε! Για να τα φοράω κάποιος σοβαρός λόγος θα υπάρχει. Μην ακούς κανέναν. Φόρα τα όποτε νιώθεις ότι τα έχεις ανάγκη, ακόμη και αν είναι και τις 24 ώρες. Από την άλλη, αν πιστεύεις ότι πράγματι δεν σου ταιριάζουν, οι φακοί επαφής είναι μία καλή λύση. Μην συμβιβάζεσαι με τίποτα άλλο που μπορεί να σε κάνει να κουτουλάς στο δρόμο.

4. Μπορεί να σπάσουν την πιο ακατάλληλη στιγμή.

Μιλάω εγώ που έχω τα σπάσει ,άθελα μου βέβαια, κατά τη διάρκεια των πανελληνίων και της εξεταστικής. Όταν η τύχη δεν σου χαμογελά συμβαίνουν και αυτά. Αλλά όπως έχουμε ξαναπεί, όλα για κάποιον λόγο γίνονται και κάθε εμπόδιο είναι για καλό. Ακόμη και αν αυτό έγινε για να αγοράσει καινούργια παπούτσια η πωλήτρια του αντίστοιχου καταστήματος. Τα καλά νέα είναι ότι αν ο οπτικός δει το απελπισμένο μας βλέμμα, μπορεί να τα φτιάξει και σε μία μέρα. Είπαμε ότι είμαστε οι καλύτεροι πελάτες. Μας αγαπούν πολύ!

5. Κάποιες φορές θα σε πάρει ο ύπνος με τα γυαλιά.


Η καλύτερη περίπτωση είναι να ξυπνήσεις ξαφνικά επειδή ο σκελετός θα σε έχει χτυπήσει, ή να τα βρείς στην άλλη άκρη του κρεβατιού (ή και του δωματίου) το επόμενο πρωί. Το χειρότερο σενάριο βέβαια είναι να τα βρεις σπασμένα, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε.

6. Θολώνουν και γλιστράνε κάθε φορά που ζεσταίνεσαι.

Είναι καλοκαίρι, ο ήλιος καίει, και το γνωστό 40 βαθμοί λιώνει το κορμί θα μπορούσε να μετατραπεί σε θολώνει το γυαλί. Μία αλήθεια βγαλμένη μέσα από καυτά μεσημέρια, επιστρέφοντας από τη παραλία,  Ίσως να είναι μια ατάκα που δείχνει το πόσο προσπαθώ να γίνω αστεία, αλλά αν η Φουρέιρα αντιμετώπιζε το ίδιο πρόβλημα, σίγουρα θα το έλεγε στο δεύτερο ρεφρέν.

7. Οι παρακάτω τρεις συνδυασμοί.

α. Βροχή & Γυαλιά: Στάλα στάλα η βροχή και οι σταγόνες που έχουν κολλήσει στα τζάμια σε κάνουν να μη βλέπεις τίποτα. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι στάμπες που αφήνουν δεν φεύγουν με τίποτα!
β. Βαμμένα μάτια & Γυαλιά: Τα πράγματα είναι απλά, οι βλεφαρίδες χτυπάνε πάνω στους φακούς και η μάσκαρα αφήνει το αποτύπωμά της. Τέλειο; Όχι!
γ. 3D & οράσεως: Θες να πας και εσύ να δεις μια τρισδιάστατη ταινία σαν άνθρωπος, και μόλις σου δίνουν τα 3D, προκύπτει ένα πρακτικό πρόβλημα. Πώς θα στερεωθούν άραγε; Τελικά λανσάρεις μια νέα μόδα που επιτάσσει να φορά και τα δύο μαζί. Εκπληκτικό.

8. Όλες οι φορές που τα έχασες.

Βιώνεις μια κατάσταση σαν εκείνη που χάνεις τα κλειδιά, αλλά ευτυχώς δεν συμβαίνει τόσο συχνά. Και κάπου εδώ ξαναγυρίζουμε στο αγαπημένο μας μαγαζί και φυσικά μας υποδέχονται με τον καλύτερο τρόπο. (Ένα δάκρυ κύλησε!) 

Α, και μη ξεχάσουμε...
9. Μέχρι να ετοιμαστούν τα νέα γυαλιά φοράς τα παλιά.

Εκείνα που φόραγες στη πέμπτη δημοτικού αφού είναι τα μόνα που βρίσκονται σε σχετικά καλή κατάσταση. Φυσικά δεν είναι τα αγαπημένα σου και δεν νιώθεις ιδιαίτερη περηφάνια όταν κυκλοφορείς στο δρόμο. Για την ακρίβεια αλλάζεις στενό με το που δεις κάποιο γνωστό.


10. Ξέχασες να πάρεις μαντηλάκια μαζί σου.

Ωχ! Η μπλούζα δεν είναι καλή λύση αφού αφήνει σημάδια και το κρεμοσάπουνο στις τουαλέτες της καφετέριας τα κάνει ακόμη χειρότερα. Πλέον δύο είναι οι επιλογές, θα σε πιάσει πονοκέφαλος ή θα κουτουλάς. Μάντεψε γιατί; 


Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζεις, είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς σου. Τρόπος ζωής! 






Διαβάστε επίσης...













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου