Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

5 λόγοι για να λες ευχαριστώ!

Σε μια εποχή που όλα θεωρούνται αυτονόητα, εκεί που νομίζεις ότι η ευγένεια είναι κάτι δεδομένο, τότε που ο κόσμος είναι λίγο πιο σκληρός και φανερά απογοητευμένος, ξεχνάμε μια μικρή λέξη. Εκείνη που είναι ικανή να σε φέρει πιο κοντά με τους γύρω σου και σε κάνει να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου.
Δεν λέμε ευχαριστώ.
Τι είναι αυτό που κάνει τόσο μαγική αυτή τη λέξη; Πολλά! Εγώ διάλεξα τους 5 σημαντικότερους λόγους και θα στους παρουσιάσω αμέσως...
#1λέξη-1000συναισθήματα

1. Πλημμυρίζεσαι από θετικές σκέψεις και συναισθήματα.

Όταν μία καλή κουβέντα ξεγλιστράει από τα χείλη κάποιου και είναι για εσένα, νιώθεις απλά υπέροχα. Με τον εαυτό σου, τον άνθρωπο που στο λέει και γενικότερα με τη ζωή. Αισθάνεσαι ότι δεν είσαι μόνος σε αυτόν το πλανήτη, αλλά κάποιος είναι εκεί και σε εκτιμάει. Πόση αισιοδοξία μπορεί να σου μεταδώσει; Απίστευτη! Έτσι αναγνωρίζεις και εσύ ο ίδιος την προσπάθειά σου και τα αποτελέσματα της. Αλλιώς ίσως να τα αγνοούσες όλα αυτά. Όπως είπαμε πολλά τα θεωρούμε δεδομένα, δυστυχώς και τις επιτυχίες μας. Αξίζει να του κάνεις και εκείνου ένα δώρο. Πες του ευχαριστώ!

2. Είναι ένας ακόμη λόγος για να χαμογελάσεις.

Αν παρατηρήσεις, όταν το "ευχαριστώ" σου είναι αληθινό, γελάς. Είναι η θετικότητα που λέγαμε πριν. Αυθόρμητα και χωρίς να το καταλάβεις νιώθεις τόσο καλά, ώστε να ανασηκωθούν οι σχισμές των χειλιών σου. Και μη ξεχνάς ότι το χαμόγελο ομορφαίνει. Και κάπως έτσι θα ακολουθήσει κι άλλο κομπλιμέντο, θα ξαναευχαριστήσεις κ.ο.κ

3. Αν δεν πεις, γίνεσαι αχάριστος.

Υπάρχουν άτομα που κάνουν τα πάντα για εσένα. Θυσιάζονται- χωρίς καμία υπερβολή- για να νιώθεις ευτυχισμένος. Το λιγότερο που μπορείς να κάνεις είναι να πεις αυτή τη μαγική λέξη ή έστω να δείχνεις την ευγνωμοσύνη σου με κάθε τρόπο. Είναι βέβαια και εκείνοι που μπορεί να μην πέφτουν στη φωτιά για εσένα, αλλά είναι πρόθυμοι να σε εξυπηρετήσουν. Δεν αναφέρομαι φυσικά στην εκνευριστική υπάλληλο της δημόσιας υπηρεσίας που επισκέφθηκε, η οποία σιχαίνεται κάθε τι που την περιβάλλει, και δεν χάνει ευκαιρία να σου δείξει πόσο μισεί τη δουλειά της και.. εσένα-γιατί όχι;-. Αλλά σε όλους όσους μας εκτιμούν και καμιά φορά προσφέρονται να μας βοηθήσουν. Μη ξεχνάς ότι δεν είναι υποχρεωμένοι και δεν τους αναγκάζει κανείς. Μένοντας ασυγκίνητος λοιπόν, γίνεσαι αχάριστος και τελικά συνειδητοποιούν ότι δεν άξιζες τίποτα από όσα σου πρόσφεραν. Κάτι που θα τους πληγώσει. Λυπούνται για τον χρόνο που σου αφιέρωσαν και να είσαι σίγουρος πως δεν θα το επαναλάβουν.

4. Το άτομο που δέχεται τις ευχαριστίες σου είναι πρόθυμο να σε ξαναβοηθήσει.

Δείχνεις ότι αναγνωρίζεις την όποια προσπάθεια έχει καταβάλλει για εσένα και πως την άξιζες. Τι καλύτερο από αυτό; Ένας καλός άνθρωπος δεν έχει την απαίτηση να του το ανταποδώσεις, ούτε είναι ο κύριος σκοπός του. Το μόνο που έχει ανάγκη να ακούσει από εσένα είναι ένα αληθινό "ευχαριστώ". Με την ευγένειά σου λοιπόν "σκλαβώνεις" τους γύρω σου, κάτι που θα τους κάνει να νιώσουν προθυμία να σε εξυπηρετήσουν και άλλη φορά. 

5. Γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος.

Δείχνοντας ότι εκτιμάς ότι σου προσφέρουν, με την ταπεινότητα και την καλοσύνη σου, είσαι εκείνος που όλοι θέλουν να έχουν κοντά τους. Τους δίνεις δύναμη, κουράγιο και ότι χρειάζονται για να σε λατρέψουν. Και τι το καλό με τους αξιαγάπητους ανθρώπους; Οι πόρτες ανοίγουν διάπλατα στο πέρασμά του, δίνονται ευκαιρίες και ίσως να είναι λίγο πιο εύκολο να κατακτήσει τα όνειρά του. Λέγοντας μία μικρή λέξη, είναι σαν να παίρνεις το εισιτήριο που σε βάζει στη καρδιά κάποιου.

Λέμε ευχαριστώ..
Στους ανθρώπους που μας μεγάλωσαν, μας στηρίζουν, σε εκείνους που βοηθούν, σε όλα τα θετικά και αρνητικά σχόλια (είναι εκείνα που μας κάνουν να βελτιωνόμαστε). Επίσης σε κάθε κομπλιμέντο, ευχή και γενικότερα σε όποιον νιώθουμε την ανάγκη να το πούμε. Δεν είναι ντροπή ούτε εκφράζει αδυναμία. Αντίθετα προβάλλει την καλύτερη πλευρά του εαυτού μας.

Και τώρα με τη σειρά μου θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εσάς που με στηρίζετε. Για όλα τα καλά σχόλια που μου δίνουν δύναμη, και τα αρνητικά που με κάνουν καλύτερη. Εκείνους από Αμερική, Κύπρο, Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία, Ουκρανία, Ρωσία, Ιρλανδία, Ολλανδία και από πολλές ακόμη χώρες που με τις επισκέψεις σας μου θυμίζετε ότι το blogging δεν έχει σύνορα.
Κάποιος είπε ότι "το να αισθάνεσαι ευγνωμοσύνη και να μην το λες είναι σαν να τυλίγεις ένα δώρο και να μην το δίνεις". Είχε απόλυτο δίκιο! Χωρίς εσάς τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο.
Και πάλι σας ευχαριστώ!

Με πολύ αγάπη,
Μαργαρίτα



Εικόνες We It



Διαβάστε επίσης..












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου