Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

5 πράγματα που θα καταλάβουν μόνο όσοι έχουν 2 ονόματα.

Ένα μεγάλο "μυστικό" κρύβεται στη ταυτότητά σου και δεν είναι η ηλικία σου. Έχεις δύο ονόματα. Είναι ένα κομμάτι της ζωής σου που λίγοι γνωρίζουν και από τη στιγμή που το μάθουν, δεν σε αφήνουν σε ησυχία. Μάλλον τους φαίνεται παράξενο, ιδιαίτερα όταν και τα δύο μοιάζουν με οροσειρές. Φυσικά, αν δεν έχεις την τύχη να σε λένε Μαρία Ελένη, Άννα Μαρία κλπ. είναι πρακτικά άβολο να χρησιμοποιείς και τα δύο στην καθημερινότητά σου. Αν για παράδειγμα τους πεις ότι σε λένε Μαργαρίτα-Κωνσταντίνα πιθανότατα να τρέξουν μακριά νομίζοντας ότι προέρχεσαι από κάποιον άλλον πλανήτη!

Επειδή δεν είμαστε στο Μεξικό, τα -περισσότερα από ένα- ονόματα είναι κάτι σχετικά ασυνήθιστο το οποίο δημιουργεί πολλές αστείες (και μη) καταστάσεις. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι καθόλου σπάνιο φαινόμενο. Παρόλα αυτά ο κόσμος ενθουσιάζεται ιδιαίτερα όταν δέχεται τέτοιες πληροφορίες. Θα ακολουθήσουν 5 από τα πιο συχνά γεγονότα που έρχονται αντιμέτωποι όλοι όσοι γιορτάζουν δυο φορές τον χρόνο. Οι υπόλοιποι που δεν έχετε καμία σχέση με όλα αυτά, διαβάστε προσεκτικά και πείτε μου αν σαν θυμίζουν κάτι.

1. Η έκπληκτη αντίδραση όσων το μαθαίνουν.

Δεν είναι κάτι εξωπραγματικό, αλλά πάντα εντυπωσιάζει όποιον το ακούει για πρώτη φορά. Και ναι έχει πολύ πλάκα. Στο σχολείο για παράδειγμα, στις αρχές κάθε χρονιάς όταν ένας καινούργιος καθηγητής άνοιγε τον κατάλογο και φώναζε δυνατά το όνομά σου, έβλεπες 18 κεφάλια να γυρνούν ταυτόχρονα και να σε κοιτούν. Αξίζει να σημειωθεί ότι το είχαν ξανακούσει. Δεν γίνεται βέβαια να μην αναφερθώ σε εκείνους που για κάποιο ανούσιο λόγο ντρέπονταν για το δεύτερο όνομά τους. Έκαναν λοιπόν ολόκληρη συνωμοσία με τον δάσκαλο. Και τελικά οι φίλτατοι τους πρόδιδαν.

2. Δίνεις πολλές εξηγήσεις.

Και αφού γίνει η μεγάλη αποκάλυψη, όλοι αναρωτιούνται την προέλευσή τους. Στην προσπάθεια σου να τα πεις όσο πιο συνοπτικά γίνεται, καταλήγεις να λες μια πολυυύ μεγάλη ιστορία για το πώς προέκυψε. Και επειδή σπάνια οι γονείς ονειρεύονται το παιδί τους με πολλά ονόματα, όλο και κάποια συναρπαστική ιστορία έχεις να πεις. Τσακώθηκαν οι δύο γιαγιάδες, έγινε κάποιο τάμα κλπ. Ρωτήστε λοιπόν τους φίλους σας με αυτή την ιδιαιτερότητα και όλο και κάτι ενδιαφέρον θα έχουν να σας πουν.

3. Η "απολογία" του γιατί επέλεξες να σε φωνάζουν μόνο με το ένα.

Άνθρωποι αυτού του κόσμου, δεν έχω κάποια ιδιαίτερη προτίμηση. Όπως είπα και πριν είναι απόλυτα δυσλειτουργικό να συστήνεσαι και με τα δύο. Θα σας πω ένα μυστικό. Δεν έγινε κάποιο συμβούλιο που να ψηφίσαμε για το πώς θα με αποκαλούν. Στην πραγματικότητα συνηθίζεις να ακούς όπως σε φωνάζουν. Κανείς, ποτέ δεν με είπε Κωνσταντίνα! Δεν γυρνάω όταν το ακούω. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν μου αρέσει (ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να σας περάσει από το μυαλό). Τα αγαπώ και τα δύο πολύ. Απλώς έτυχε να είναι αυτή η σειρά, έτσι είναι η ζωή.

4. Δεν ξέρει κανείς πότε γιορτάζεις.

Ακόμη και να δηλώνεις ελεύθερα τα ονόματά σου, οι περισσότεροι σε συσχετίζουν κυρίως με το πρώτο. Εκτός λοιπόν από την οικογένειά σου, δεν θυμάται κανείς άλλος την έξτρα γιορτή σου. Κάποιοι το έχουν πάρει απόφαση και άλλοι περιμένουν κάθε χρόνο τις ευχές. Οπότε αν δεν έχεις βγάλει κάποια ανακοίνωση, κεράσει γλυκά (ή δεν έχεις γράψει κάποιο άρθρο τρεις μέρες πριν), θα μείνεις με την επιθυμία. Εσείς βέβαια που έχετε μόνο ένα όνομα θα γελάτε, αλλά δεν μπορείτε να καταλάβετε αυτόν τον πόνο.

5. Στις εξετάσεις φοβάσαι μην το ξεχάσεις.

Το άγχος είναι ικανό για πολύ μεγάλες καταστροφές. Όσο απίθανο και να ακούγεται, δυστυχώς μπορεί να συμβεί. Στις εξετάσεις λοιπόν που είναι πιο επίσημες και κυρίως στις πανελλήνιες είναι απαραίτητο να γράφεις τα στοιχεία σου όπως αυτά αναγράφονται στη ταυτότητα. Εσύ βέβαια στην καθημερινότητα γράφεις μόνο το ένα, για συντομία, κάτι που έχεις συνηθίσει. Τη στιγμή που νομίζεις ότι δεν θα θυμηθείς όσα διάβαζες μια ολόκληρη χρονιά, όλα είναι πιθανά.

Κάπου εδώ, και αφού είπα ότι ήθελα να βγάλω καιρό από μέσα μου, θα ήθελα να σας τονίσω ότι δεν είστε μόνοι σε αυτόν τον κόσμο. Τις ίδιες καταστάσεις αντιμετωπίζουμε, και είμαστε πολλοί. Τα πράγματα βέβαια δεν είναι τόσο τραγικά. Κανείς δεν θα παρεξηγηθεί αν δεν του πεις χρόνια πολλά σε μια γιορτή και δεν θα εκνευριστεί επειδή του έκανες πολλές ερωτήσεις. Αν ναι, τότε αλλού είναι το πρόβλημα.
Μεταξύ μας, χαιρόμαστε όταν δείχνετε τόσο ενδιαφέρον.

Με αγάπη,
Μαργαρίτα Κ.





Αν σου άρεσε κάνε μια κοινοποίηση για να το δουν και οι φίλοι σου.




Διαβάστε ακόμη...










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου