Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Κάποια πράγματα που δεν είχες σκεφτεί να βάλεις στη βαλίτσα των διακοπών!

Εκτός από ρούχα, παπούτσια, καλλυντικά και άλλα απαραίτητα που παίρνεις πάντα μαζί, είναι κάποια μικροπράγματα που δίνουν μια ξεχωριστή αίσθηση στις διακοπές σου και τις κάνουν αξέχαστες. 
Κάποια από αυτά ίσως να θεωρείς υπερβολή, άχρηστα ή ανόητα, ισχυριζόμενος ότι η μόνο τους χρησιμότητα είναι να βαρύνουν τη βαλίτσα σου. Κάνεις λάθος όμως. Εκείνα είναι αυτά που θα δώσουν έναν άλλον αέρα στις διακοπές σου διώχνοντας τις ανασφάλειες, το άγχος, προσθέτοντας δόσεις διασκέδασης και ξεγνοιασιάς. Μερικά από αυτά δεν είχες φανταστεί ότι μπορεί να σε συνοδέψουν σε μοναδικές εμπειρίες, ενώ άλλα δεν ήξερες ότι μπορεί να σου σώσουν τις διακοπές.

Έξτρα χρήματα.

Πριν ταξιδέψουμε έχουμε ένα συγκεκριμένο budjet στο μυαλό μας και προσέχουμε να μην το υπερβούμε. Για να μην βρεθούμε όμως σε απρόοπτες καταστάσεις τα επιπλέον χρήματα είναι απαραίτητα και μπορεί να σε σώσουν! Επειδή ποτέ δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει η μοίρα, από το να ξοδέψεις κάτι παραπάνω ένα βράδυ που με το ζόρι γύρισες πίσω, μέχρι να έχει απαγορευτικό στα πλοία.

Kit έκτακτης ανάγκης!

Καλό είναι να προλαμβάνεις αντί να θεραπεύεις, αλλά επειδή μάλλον είναι το τελευταίο που σου έρχεται στο μυαλό όταν ακούς διακοπές, φρόντισε τουλάχιστον να είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις οτιδήποτε και αν συμβεί. Δεν θα γίνω υπερβολική. Ένα πακέτο τσιρότα γιατί ποτέ δεν ξέρεις, μια αμόνια γιατί πολλά κουνούπια κυκλοφορούν, και φυσικά το βιβλιάριό σου.  Αν ταξιδεύεις στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα στην Ευρώπη είναι αναγκαίο λίγες εβδομάδες πριν να εκδόσεις την Ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης ασθένειας. Είναι εντελώς δωρεάν και σε καλύπτει για οτιδήποτε συμβεί. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να απευθυνθείς στο ταμείο που είσαι ασφαλισμένος.

Τα κατάλληλα αξεσουάρ.

Μικρού και μεγάλου μεγέθους, είναι όλα εκείνα που θα εκτοξεύσουν τη διασκέδαση στα ύψη. Από ένα φουσκωτό, μέχρι βραχιολάκια που φωσφορίζουν για τις στιγμές που θα παρτάρεις. Εσύ καθορίζεις τον χαρακτήρα των διακοπών σου και ανάλογα επιλέγεις το πώς θα τις περάσεις. Μπορεί να το θεωρείς χαζό ή ότι δεν ταιριάζει στον χαρακτήρα σου. Σκέψου όμως ότι θα σου χαρίσουν ξεχωριστές εμπειρίες, γιατί στις διακοπές ψάχνουμε το κάτι το διαφορετικό. Αυτό που δεν θα θυμίζει σε τίποτα την κουραστική καθημερινότητά μας. 

Φωτογραφική μηχανή.

Και πώς θα κάνεις τις αναμνήσεις σου να κρατήσουν για πάντα; Αποθανατίζοντας τις στιγμές και τα μέρη που ξεχωρίζεις. Δεν εννοώ βέβαια το χέρι σου να προεκτείνεται με μια κάμερα, καθώς έτσι χάνεις το τώρα, αλλά όποτε το θεωρείς απαραίτητο να παγώνεις την στιγμή. Τι πιο τέλειο από ένα κολλάζ από φωτογραφίες διακοπών, το οποίο θα κοιτάς στις δύσκολες στιγμές; Μην ξεχνάς ότι για να απολαύσεις τις στιγμές ηρεμίας το κινητό πρέπει να κλείσει. Συνεπώς η φωτογραφική μηχανή είναι η καλύτερη λύση. 

Για να ζήσεις αξέχαστες στιγμές κατά την διάρκεια των διακοπών πρέπει να συνδυάσεις ηρεμία, ασφάλεια και διασκέδαση. Μην αφήσεις τίποτα να σου χαλάσει τη διάθεση και φρόντισε να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός ακόμη και τότε που πιστεύεις ότι δεν είναι αναγκαίο.
 Όταν το έχεις ανάγκη θα σκέφτεσαι όλες φορές που ένιωσες ευτυχισμένος και αυτές είναι κυρίως στις διακοπές. 
Το καλύτερο αναμνηστικό που θα φέρεις πίσω είναι οι εμπειρίες σου.


Η στήριξή σου είναι πολύτιμη, κάνε μια κοινοποίηση.😊


Και μη ξεχνάς κάθε Πέμπτη νέο άρθρο, με πολύ αγάπη! 

⇝⇝Σχετικά άρθρα..







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου