Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Γιατί να πας σε μια ήρεμη παραλία;

Ακόμη και οι παραλίες χωρίζονται σε κατηγορίες,και ανάλογα με αυτές αποφασίζεις το που θα κάνεις τις βουτιές σου. Έχεις ακούσει να μιλούν για οργανωμένες, beach bar, δημόσιες, ιδιωτικές, με πολλούς και λίγους λουόμενους. Εδώ θα μιλήσουμε για τα καλά αυτών που δεν έχουν πολύ κόσμο, καντίνα, ξαπλώστρες και μουσική - εκείνων που μπορεί να βρίσκονται στη μέση του πουθενά αλλά όταν είσαι εκεί θες να μείνεις για πάντα.

1. Είναι καθαρά.

Όταν η πολυκοσμία ξεπερνά τα όρια, μην περιμένεις να απολαύσεις το μπάνιο σου. Σκουπίδια, λάδια και αντιηλιακά να επιπλέουν στο νερό είναι το λιγότερο που θα συναντήσεις. Οι πολυσύχναστες παραλίες αντιμετωπίζουν συχνά τέτοια προβλήματα που απειλούν την υγεία σου και σε κάνουν να θες να μείνεις σπίτι (και ας έχει 40 βαθμούς). Αντίθετα, οι πιο ερημικές έχουν άλλη χάρη. Τα άτομα που τις επισκέπτονται είναι συνήθως πιο προσεκτικά. Επειδή η πρόσβαση συνήθως δεν είναι εύκολη, οι επισκέπτες που έκαναν κόπο για να φτάσουν ως εκεί, δείχνουν σεβασμό και θέλουν να την προστατεύσουν. Έτσι συναντάς τα κρυστάλλινα νερά που συνήθως βλέπεις μόνο σε όνειρα και ταινίες.

2. Γυμναστική στο νερό.

Για πολλά μυϊκά (και όχι μόνο) τραύματα οι γιατροί συνιστούν βατραχοπέδιλα και κάποιες συγκεκριμένες ασκήσεις που γίνονται παράλληλα με το κολύμπι. Συνίσταται διότι κάνεις την απαραίτητη γυμναστική χωρίς να ιδρώνεις ή να κουράζεσαι ιδιαίτερα. Εκεί που υπάρχει κόσμος όχι μόνο θα νιώσεις άβολα και θα διστάσεις, αλλά πιθανότατα να σε παρασείρει το ρεύμα και να κοροϊδέψεις εκείνους που έχουν το "θράσος" και το τολμούν. Η αλήθεια είναι ότι σε τέτοια μέρη δεν σου πάει η καρδιά να το προσπαθήσεις. Δεν φταίει μονάχα ο κόσμος αλλά και το κλίμα που επικρατεί δεν σε εμπνέει.

3. Ασφάλεια.

Δεν λέω, όπου και αν βρίσκεσαι πρέπει πάντα να προσέχεις τα πράγματά σου. Ωστόσο σε μέρη που το κλίμα είναι πιο "οικογενειακό" νιώθεις μεγαλύτερη ασφάλεια. Από όπου και αν βρίσκεσαι μπορείς να δεις σε τι κατάσταση βρίσκονται τα υπάρχοντά σου καθώς και σε περίπτωση που κάτι συμβεί όλο και κάποιος θα επέμβει. Όπως προανέφερα το κλίμα είναι τέτοιο που επιτρέπει το να θυμάσαι τις φυσιογνωμίες των γύρω σου και εκείνοι την δική σου.

4. Φαγητό.

Κάποιο από τα απαραίτητα που πρέπει να έχεις μαζί σου όταν το μπάνιο χαρακτηρίζεται και ως ολοήμερη εκδρομή είναι το φαγητό. Εκεί λοιπόν δεν έχει κάποια καντίνα ή bar, που να σε περιορίζει στο club sandwich, μπορείς να προμηθευτείς κάτι από κάποιο μαγαζί που θα συναντήσεις στον δρόμο ή να φέρεις από το σπίτι. Κανείς δεν θα σε σχολιάσει και δεν θα υπάρχουν τα αδιάκριτα βλέμματα των πολυπληθέστερων ακρογιαλιών.

5. Από το πρωί ως το βράδυ.


Εδώ αναφέρομαι στη ολοήμερη εκδρομή που λέγαμε πριν. Δεν έχεις κρατήσει κάποια ξαπλώστρα, δεν έχεις κάνει κατάληψη σε κάποιον χώρο και κανένα μαγαζί δεν θα σε διώξει ευγενικά επειδή πρέπει να κλείσει.  Κανείς δεν θα ενοχληθεί επειδή δεν θα γυρίσεις σπίτι το μεσημέρι. Είναι η ιδανική ευκαιρία να απολαύσεις την θάλασσα σαν να ήταν η πρώτη φορά.

6. Η δική σου μουσική.

Πόσες φορές έχεις αγανακτήσει επειδή η μουσική της καντίνας δεν είναι στα γούστα σου ή επειδή έχουν αφήσει το ίδιο CD να παίζει για δέκατη-όγδοη φορά; Ώρα να δώσεις τέλος σε αυτό το μαρτύριο με το δικό σου ραδιόφωνο. Εσύ και η μουσική σου θα περάσετε πολύ όμορφο χρόνο μαζί.

7. Ηρεμία και γαλήνη.

Ακόμη και αν το Mp3 σου μείνει από μπαταρία, ο ήχος της θάλασσας και των τζιτζικιών αρκούν για να σε πείσουν ότι βρίσκεσαι σε έναν μικρό παράδεισο. Δεν θα ακούς ενοχλητικά ζευγάρια που τσακώνονται, παιδιά να κλαίνε και τον τύπο που πουλά λουκουμάδες λέγοντας ποιηματάκια.

8. Παιχνίδια στο νερό και όχι μόνο.


Ρακέτες, φουσκωτά κλπ. Δεν ενοχλείς, και δεν φοβάσαι μην ρεζιλευτείς. Ζεις όμορφες στιγμές, ξέγνοιαστες όπως όταν ήσουν παιδί. Έχεις χώρο και το κυριότερο διάθεση να θες να πετάξεις το μπαλάκι όσο πιο μακριά μπορείς, χωρίς να φοβάσαι μήπως σε χτυπήσεις κανέναν.


Το μόνο που χρειάζεσαι είναι καλή παρέα. Είναι το μόνο απαραίτητο συστατικό για να περάσεις υπέροχα. Τα υπόλοιπα έρχονται από μόνο τους.


Η στήριξή σου είναι πολύτιμη, κάνε μια κοινοποίηση.😊

Κάνε like στη σελίδα του Otherwind στο facebook και νιώσε έναν πολύχρωμο αέρα να σε διαπερνά! Κάνε κλικ ΕΔΩ<<

Και μη ξεχνάς κάθε Πέμπτη νέο άρθρο, με πολύ αγάπη! 


⇝⇝Σχετικά Άρθρα







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου