Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Πώς να αντιμετωπίσεις το τέλος των διακοπών.

Εκεί που περνούν οι μέρες και εσύ χαλαρώνεις και ξεκουράζεσαι, έρχεται ένα όμορφο πρωινό που συνειδητοποιείς ότι οι διακοπές τελείωσαν.
Και τώρα; Επιστροφή στην καθημερινότητα.
Πόσο δύσκολο μπορεί να φαίνεται αυτό το βήμα όταν έχουν προηγηθεί ατελείωτες ώρες ξεγνοιασιάς; Πολύ! Ωστόσο αν δεν υπήρχε αυτή η ρουτίνα κανείς μας δεν θα εκτιμούσε την αξία αυτών των ημερών. Για την ακρίβεια θα ήταν το ίδιο "άτονες" και "αδιάφορες" με τις υπόλοιπες. Πάλι θα γκρινιάζαμε επιδιώκοντας να γίνει κάτι συναρπαστικό που θα ταράξει τα νερά μας.

Για καιρό όταν οι σχολική χρονιά έφτανε στο τέλος της, αναρωτιόμουν το πώς άντεχα τα ατελείωτα και καθημερινά εφτάωρα μαθημάτων με μόνο διάλειμμα τα σαββατοκύριακα. Μετά έκλειναν τα σχολεία, ανοίγανε ξανά και εγώ πάλι την ίδια απορία είχα. Λίγες τάξεις πριν αποφοιτήσω συνειδητοποίησα πώς οι μέρες εκείνες -που με τρόμο σκεφτόμουν όταν είχα απαλλαγεί από την ρουτίνα- ήταν τελικά πολύ όμορφες και καθόλου βαρετές. Κάθε μία είχε κάτι ξεχωριστό. Μπορεί απλώς να περίμενα να έρθει το Σάββατο που θα έβγαινα με την παρέα μου ενώ ταυτόχρονα παρηγορούσα τον εαυτό μου για το διαγώνισμα της επόμενης εβδομάδας, άλλες φορές ήταν κάτι διαφορετικό. Κάτι ωραίο συνέβαινε σε εκείνες τις κουραστικές ώρες και κάτι ενδιαφέρον μάθαινα στις ψυχρές αίθουσες. Η προσέγγισή μου ήταν υποκειμενική, αλλά τελικά μάλλον δεν είχα άδικο.

Κάθε μέρα είναι διαφορετική από όλες τις άλλες και μοναδική. Ίσως να είναι μία από τις πολλές που θες να περάσεις κάτω από τα σκεπάσματα, ή μία πολύ ενθουσιώδης για την οποία και ανυπομονούσες. Η ρουτίνα είναι όμορφη αν εσύ το επιλέξεις και διαμορφώσεις ανάλογα και το πρόγραμμά σου.

Όλα είναι θέμα προσαρμογής. Μπορεί το να αλλάξεις ξαφνικά συνήθειες (και την ώρα που ξυπνάς) να σου φαίνεται τρομακτικό, όμως στην πραγματικότητα δεν είναι δύσκολο. Αρκεί όλα να τα αντιμετωπίζεις με χαμόγελο και πίστη πως όλα θα πάνε καλά. Και θα πάνε!

Στη τελική, κανένα Καλοκαίρι δεν θα έρθει αν δεν τελειώσουν τα Χριστούγεννα κ.ο.κ. Κάθε εποχή έχει τον δικό της χαρακτήρα και σου υπόσχεται νέες εμπειρίες!

Οι διακοπές αυτές μπορεί να τελείωσαν, όμως άλλες θα ξαναέρθουν. Ζήσε το παρόν και μην σκέφτεσαι αυτό που φεύγει αλλά εκείνο που έρχεται!

Η στήριξή σου είναι πολύτιμη, κάνε μια κοινοποίηση.😊

Κάνε like στη σελίδα του Otherwind στο facebook και νιώσε έναν πολύχρωμο αέρα να σε διαπερνά! Κάνε κλικ ΕΔΩ<<

Και μη ξεχνάς κάθε Πέμπτη νέο άρθρο, με πολύ αγάπη! 

⇝⇝Σχετικά άρθρα..



Κάποιες αλήθειες πίσω από το "Τα μαλλιά μου δεν είναι ωραία σήμερα"





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου