Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

5 άβολες καταστάσεις που ζεις κάθε Σεπτέμβρη!

Ο μήνας μετά τον Αύγουστο, εκείνος που σηματοδοτεί το "τέλος" του καλοκαιριού και την έναρξη μιας εποχής-μυστήριο που κάνει το τοπίο γκρίζο και μελαγχολικό, έρχεται με μια back to school διάθεση και αναστατώνει όλο σου το είναι.

~Η παρουσία του καμιά φορά συνοδεύεται με κλάματα μικρών παιδιών και ένα διαρκές μπούκωμα που δεν λέει να περάσει.~

Βέβαια την κατάσταση έρχονται και επιδεινώνουν κάποιες άβολες καταστάσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε κάθε Σεπτέμβρη και δυστυχώς δεν μπορεί κανείς να δώσει μια λύση.

1. -Από διακοπές γύρισες; Α! Και γιατί δεν μαύρισες;!

Και ενώ έχεις περάσει ατελείωτες ώρες κάτω από τον ήλιο πασαλειμμένος με λάδια που μυρίζουν καρύδα, ενώ έχεις μετατραπεί σε δεύτερο Βugs Βunny γιατί κάποιος είπε ότι τα καρότα βοηθούν, και ενώ τα σημάδια από το μαγιό είναι ήδη ορατά, κάποιος θα σου πει αυτά τα λόγια και θα σου κάνει την καρδιά χίλια κομμάτια. Αγαπητοί μου, δεν μπορούμε να μαυρίσουμε όλοι το ίδιο! Έχουμε διαφορετικά επίπεδα μελανίνης στο σώμα μας και αυτό σημαίνει ότι μπορεί κάποιος να πάρει το χρώμα που παίρνεις εσύ σε 1 ώρα, μέσα σε 10 μπάνια. Μην πληγώνετε έτσι τον κόσμο. Συγκρίνετε το αρχικό του χρώμα με αυτό μετά τις διακοπές και πείτε ένα μπράβο για την προσπάθεια.

2. Λες αντίο στο μαύρισμα.

Ακόμη και αν τελικά τα κατάφερες, θα δεις το χρώμα σου να παίρνει τις βαλίτσες του και να σε αποχαιρετά, δίνοντας ένα αβέβαιο ραντεβού για το επόμενο Καλοκαίρι. Μια μεγάλη απώλεια που θα γεμίσει με δάκρυα το πρόσωπό σου, εκτός και αν βέβαια διατηρήσεις τουλάχιστον τα σημάδια.

3. -Καλό Χειμώνα!

Το ακούς κάθε χρόνο μετά τις 15 Αυγούστου και ακόμη προσπαθείς να καταλάβεις το γιατί. Αρχικά μετά το Καλοκαίρι ακολουθεί το Φθινόπωρο. Γιατί να αμφισβητούμε την ύπαρξή του; Τρεις μήνες είναι και αυτοί. Ο Χειμώνας αργεί ακόμη. Δεκαεπτά ολόκληρες εβδομάδες για τα Χριστούγεννα και μέχρι τότε κυκλοφορούμε με τα κοντομάνικα. Το να λέμε Καλό Φθινόπωρο είναι πιο σωστό και ανώδυνο. Έτσι μπαίνουμε και πιο ομαλά στην παλιά μας ρουτίνα.

4. Back to...

Οι μαθητές επιστρέφουν στα θρανία, οι φοιτητές έχουν εξεταστική και οι άδειες τελειώνουν. Μια τόσο όμορφη εποχή που καταστρέφεται κάθε χρόνο. Το να προσαρμοστείς σε αυτήν την απότομη αλλαγή δεν είναι εύκολο γι' αυτό, διάβασε για το πώς να αντιμετωπίσεις το τέλος των διακοπών εδώ και χαλάρωσε. Πάρε βαθιές ανάσες και πιες ένα ζεστό καφέ. Αυτό επιβάλλει ο καιρός.

5. Δεν ξέρεις τι να φορέσεις.

" Και πώς μου κάνει πλάκα ο καιρός και ο χειμώνας ο ξαφνικός πάλι την πόρτα μου χτυπά" θα έλεγε το γνωστό τραγούδι αν είχε και φθινοπωρινή εκδοχή. Το πρωί μπορεί να έχει υπερβολική ζέστη, ενώ το βράδυ το κρύο να είναι τσουχτερό. Και πάνω που είχες πει πως θα κρύψεις τα Καλοκαιρινά, τρέχεις στις παραλίες για να μην πάθεις θερμοπληξία. Ωστόσο εκεί που κάνεις ανέμελα την ηλιοθεραπεία σου, αρχίζει να φυσάει, να βρέχει, να γίνεται κατακλυσμός και η επόμενη μέρα σε βρίσκει με το θερμόμετρο παρέα. Αυτά έχει η ζωή!

Και τώρα που σε έβαλα για τα καλά στο κλίμα του Φθινοπώρου, κοίτα να το απολαύσεις γιατί είναι μια ξεχωριστή περίοδος με τις δικές της χάρες!

Η στήριξή σου είναι πολύτιμη, κάνε μια κοινοποίηση.😊


Και μη ξεχνάς κάθε Πέμπτη νέο άρθρο, με πολύ αγάπη!

⇝⇝Σχετικά άρθρα..







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου