Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να πεις Σ'αγαπώ;

«Σ’ αγαπώ». Δύο λέξεις τόσο απλές και τόσο δύσκολο να ειπωθούν. Σαν βόμβα που σκάει και δεν ξέρεις αν θα σε απογειώσει ή θα σε καταστρέψει.

Δεν γνωρίζεις ποια είναι η κατάλληλη στιγμή για να εκδηλώσεις την αγάπη σου και αν πρέπει να το κάνεις. Φοβάσαι την αντίδραση, την απόρριψη και ίσως την «δέσμευση» που ακολουθεί μετά από τέτοιες εξομολογήσεις. Επειδή πλέον δεν είμαστε μικρά παιδιά και όσα λέμε έχουν διαφορετική βαρύτητα, οι δηλώσεις αυτές πρέπει να είναι αποτέλεσμα  ώριμης σκέψης και να πηγάζουν από την βεβαιότητα ότι θες να «εκτεθείς» με τον πιο γλυκό τρόπο.



Ο χρόνος. Στην αρχή μιας σχέσης όλα είναι ρόδινα και ρομαντικά. Σε αυτό το στάδιο ανακαλύπτετε ο ένας τον άλλον και βρίσκετε τα κοινά σημεία που σας ενώνουν. Είναι ακόμη νωρίς και δύσκολα θα διακρίνεις αν αυτό που αισθάνεσαι είναι αληθινό. Το να δηλώνεις την αγάπη σου από την αρχή, συνήθως εκφράζει αφέλεια και καμιά φορά ερμηνεύεται ως απειλή για επιπλέον δεσμεύσεις, κάνοντας το άλλο σου μισό να θέλει να διαφύγει από την πρώτη πόρτα κινδύνου. Όσο περνάει ο καιρός, η σχέση σας δοκιμάζεται. Τότε καταλαβαίνεις αν είστε πράγματι πλασμένοι ο ένας για τον άλλον και αν το πεδίο είναι ασφαλές για τέτοιες εξομολογήσεις.
Νιώθετε το ίδιο; Ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα σε αυτό το στάδιο δεν λύνεται μαδώντας μαργαρίτες, ούτε πηγαίνοντας σε μάγισσες και σε χαρτορίχτρες. Η απάντηση βρίσκεται στα απλά και πιο συγκεκριμένα στις πράξεις. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν εκφράζουν την αγάπη τους με λόγια. Αφήνουν σημάδια και στοιχεία που οδηγούν στον δρόμο για την λύση του δυσκολότερου γρίφου. Παρατήρησε την συμπεριφορά, τις κινήσεις και την αφοσίωση που σου δείχνει. Μην ξεχνάς, από το μάτια καταλαβαίνεις πολλά. Αν νιώθεις ότι έχει μπερδευτεί, τότε μάλλον δεν ξέρει ακόμη τι ζητά από την σχέση σας. Σε αυτή την περίπτωση μην κάνεις οποιαδήποτε εξομολόγηση καθώς θα τρομοκρατηθεί και πιθανότατα να εξαφανιστεί. Φυσικά, αν αυτό που σου μεταδίδει είναι μόνο αγάπη και νιώθεις πώς έχει εξίσου χτυπηθεί από του έρωτα τα βέλη, μπορείς να το παραδεχθείς.
Είσαι σίγουρος; Αρχικά πρέπει να έχεις ξεκαθαρίσει μέσα σου αν αυτό που νιώθεις είναι αγάπη, ή ενθουσιασμός που θα εξατμιστεί με την πάροδο του χρόνου. Όσο όμορφα και αν νιώθετε μαζί, ακόμη και αν ηλεκτρίζεσαι κάθε φορά που εισβάλλει στις σκέψεις και στα όνειρά σου, δεν είναι πάντα αυτό που νομίζεις. Τον έρωτα τον καταλαβαίνεις όταν δίνεις όλο σου το είναι, θυσιάζεσαι και αγαπάς όλες τις ατέλειες.

Δεν χρειάζεται να κάνεις βιαστικές κινήσεις. Αν η σχέση είναι τόσο δυνατή, θα μείνει αναλλοίωτη δίνοντας σου την ευκαιρία να το λες καθημερινά. Για εμένα, η καταλληλότερη στιγμή είναι όταν θα νιώσεις ότι πατάς γερά στα πόδια σου, καταλάβεις ότι τα συναισθήματά σου δεν είναι μονόπλευρα και κυρίως τότε που δεν θα φοβάσαι να το πεις. Θα αδιαφορείς για οποιαδήποτε αντίδραση μη μπορώντας να καταπιέζεις άλλο τα συναισθήματά σου. Αυτό είναι αγάπη.
Ερωτευτείτε!

Η στήριξή σου είναι πολύτιμη, κάνε μια κοινοποίηση.😊


Και μη ξεχνάς κάθε Πέμπτη νέο άρθρο, με πολύ αγάπη!

Eικόνες We It

⇝⇝Σχετικά άρθρα..















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου